Cam ce a fost…

Am reluat un articol mai vechi, din februarie 2009, pentru ca mi-e lene sa mai scriu, recunosc (promit sa ma adun repede). Oricum, intre timp au inceput sa se miste lucrurile, timid, dar se misca.

Un exemplu de cum se fac la ei reclamele in care se folosesc artisti si cum se fac la noi.

Am incercat sa fac o paralela intre ce a castigat Madonna dupa acest spot si ce au castigat vedetele noastre. Nu prea mi-a iesit pentru ca nu mi-am dat seama ce au castigat ale noastre, exceptand suma primita pentru prestatie.

Madonna insa, a primit 10.000.000 $ pentru acest spot si a avut foarte mult de castigat. In primul rand, in acest spot, a fost lansat si noul single de la vremea aceea al Madonnei. A castigat publicitate si expunere pentru noul ei album la posturi tv la care nu ar fi reusit sa faca asta. Ar fi fost penibil ca Madonna sa faca un spot de 30 de secunde si sa-l introduca intr-un calup publicitar la o televiziune cu audienta generala. Si, in afara de posturile muzicale, unde iti mai poti promova albumul si inca sa mai si primesti bani pentru asta?
Cam asta e diferenta intre ei si noi, intre vedetele noastre si vedetele lor. Mi-as dori tare mult ca artistii romani sa se gandeasca mai bine inainte sa semneze un contract in scopuri comerciale. Aici ar trebui sa se faca mai mult simtita prezenta managerilor care sa le spuna ce e bine si ce nu. E greu insa, cand managerii romanii nu se gandesc decat la procentul acela din contract si nu vad cariera artistului de care se ocupa in viitor. E inca unul din domeniile in care se gandeste la modul: “lasa ma, ca merge asa”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s