Despre iubire

Noi toti cautam iubirea inca de mici. Nu stiu daca facem asta pentru ca asa suntem construiti sau asa suntem educati, constient sau nu. Fiecare din noi are in capsorul lui “creionata” iubirea, in functie de modele avute in viata. Dar iubirea nu vine asa, EA nu tine cont de standardele deja stabilite de tine si nu te asteapta la ora fixa in cafeneaua din colt. EA are darul de a veni pe neasteptate si te paleste fix in moalele capului de nu mai stii pe ce lume traiesti.
Se duc, cat ai clipi, toate “standardele” pe care ti le stabilisei cu atat de multa hotarare si, ti le mai si rastoarna. Te ajuta sa descoperi in tine tot ceea ce habar n-ai avut ca exista! Nu are varsta si nu se supune prejudecatii! E magica, frumoasa si curata si, oricine pune un semn de intrebare asupra ei, trebuie ignorat! Acel om nu a iubit niciodata, pentru ca altfel nu-mi explic cum poate judeca un sentiment atat de profund. Acel om nu a avut parte de iubire in familie si nici de prieteni adevarati, care sa-l iubeasca.
Copiii ne invata zilnic ce inseamna iubirea. Zilele trecute, am citit biletelul pe care o buna prietena l-a primit de la fiica ei: “Te iubesc mami si ma bucur ca esti mandra de mine!” Era scris in mai multe culori si se vedea, in fiecare litera, emotia fetitei. Azi, mi-au dat lacrimile cand o fetita de 7 ani i-a spus mamei ei ca o iubeste, cu toate ca nu au nici 1 an de cand sunt impreuna, fetita fiind adoptata.
Ele stiu sa iubeasca! Iubirea este curata, nu are varsta si nu suporta judecati!

Advertisements

One thought on “Despre iubire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s